Excursies in en rondom Haarlem | Bestel vogelprenten in de webshop | Betaal gemakkelijk met iDEAL

Ga mee op vogelexcursie

Hier komt een introductie over de vogelexcursies die jij geeft.

Excursies in regio Haarlem

Tijdens een excursie van rond de 2,5 tot 3 uur laat ik je verschillende vogelsoorten zien die in regio Haarlem voorkomen.

Ik ga graag op pad in de Kennemerduinen, de Amsterdamse Waterleidingduinen en in de polders tussen Haarlem en Amsterdam. Daar zitten heel veel leuke zeevogels, trekvogels, steltlopers en overwinteraars die het vogelen altijd weer verrassend maken!

Ook ben ik zeer goed bekend op Vogeleiland Texel, waar ik al 35 jaar minstens één keer per jaar (maar de laatste jaren veel vaker) naar toe ga. Ik heb er al meerdere malen excursies gegeven en ook meegedaan met de Texel Big Day. Mijn persoonlijk teamrecord staat op 140.

 

Gids met veel ervaring

Ik ben een gids die iedereen op eigen niveau aanspreekt. Dus als je al een ervaren vogelaar bent, zie mij dan vooral als een extra paar ogen en oren die scherp blijft op wat er rondvliegt, zwemt en kruipt. Ben je echter een beginnende vogelaar, dan kan ik je gericht vertellen waar je naar moet luisteren en kijken om de overvloed aan (geluiden van) vogels te kunnen duiden.

Last but not least, ik heb heel veel zin om mèt mensen op pad te gaan, met mooie verhalen thuis te komen over een bijzondere soort die we gezien hebben, of over de spanning die we hadden tijdens de excursies. Laat je van je horen?

Wat anderen zeggen: